Αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες θα ανακοινώσει εντός του Ιανουαρίου, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του newsbomb.gr. 

Η εισήγηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να αυξηθεί η θητεία από τους 9 στους 12 μήνες στο Στρατό Ξηράς και από τους 12 στους 15 μήνες σε Ναυτικό και Αεροπορία, λόγω της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. 

Ωστόσο η τελικά απόφαση αναμένεται από το υπουργείο, στο οποίο μετέχουν στελέχη και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας (για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ. 

Παράλληλα, στρατιωτικοί εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία να αποσαφηνιστούν οι αλλαγές στο σύστημα στράτευσης, όπως περιορισμοί στις αναβολές και υποχρεωτική κατάταξη μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο.

Εκεί λοιπόν που πηγαίναμε για μείωση της θητείας και εξορθολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, η μεταβατική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει την παραμονή των οπλιτών στο στράτευμα ελλείψει Επαγγελματιών Οπλιτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook