Το «Blue Planet Aquarium» στο Cheshire είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της πόλης, όπου καθημερινά πλήθος μικρών και μεγάλων περνούν για να θαυμάσουν τη μεγάλη ποικιλία ψαριών που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του.

Ένα παράδοξο γεγονός, όμως, που συνέβη πρόσφατα έκανε το συγκεκριμένο ενυδρείο… διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο. Ένα πλατύ ψάρι μήκους 40 εκατοστών ανακαλύφθηκε στο βυθό μιας γυάλινης δεξαμενής μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αγνοούσαν την ύπαρξή του!

Το 1996, όταν παραδόθηκε στο ενυδρείο η δεξαμενή με τα ψάρια , δεν αναγράφονταν στα συνοδευτικά έγγραφα οι αναλυτικές πληροφορίες για τα είδη που βρίσκονταν στο εσωτερικό της. Έτσι είναι πολύ πιθανόν το εν λόγω πλατύ ψάρι να ήταν ένας… λαθρεπιβάτης του βυθού από τότε!

Πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της δεξαμενής, ο οποίος -ας σημειωθεί- γίνεται αρκετά συχνά και με τον ίδιο τρόπο, ανακαλύφθηκε στο βυθό της ο… Nemo, ένα καταπράσινο πλατύ ψάρι που δεν ξεχώριζε εύκολα ανάμεσα στα φυτά και την άμμο!

«Το ψάρι είναι σε άριστη κατάσταση, γεγονός που υποδηλώνει ότι τρέφεται πολύ καλά και μάλλον περίμενε μέχρι να σβήσουν όλα τα φώτα του ενυδρείου για να πάει για… κυνήγι! Επιλέξαμε να του δώσουμε το όνομα Nemo γιατί τον ανακαλύψαμε όπως ακριβώς και στην ταινία, με τη διαφορά ότι εμείς δεν ξέραμε τι ψάχναμε!», λέει χαριτολογώντας η επιμελήτρια του ενυδρείου κ. Colin Grist, προσθέτοντας:

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κατάφερε να παραμείνει κρυφό για τόσο πολύ καιρό, αποδεικνύοντας, βέβαια, ότι προσαρμόζεται άριστα στο φυσικό του περιβάλλον και εξελίσσεται το ίδιο καλά… Νομίζω, ότι ο Nemo είναι… ειδικός στο κρυφτό!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook