Ο πάπας Βενέδικτος κάλεσε χθες τους πιστούς να ανακαλύψουν ξανά την αξία των θείων μυστηρίων της Εκκλησίας – που θεωρούνται «όργανα ίασης» των ασθενών – και ιδίως αυτό της μετάληψης που πολλοί το παραμελούν ως δευτερεύον.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε μήνυμά του που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα ενόψει της 20ής Παγκόσμιας Ημέρας του Ασθενή, στις 11 Φεβρουαρίου, ο πάπας επισημαίνει πόσο σημαντικά είναι τα μυστήρια όπως αυτό της μετάνοιας, της εξομολόγησης και της μετάληψης για τους ασθενείς.

Ο Ιησούς «ήρθε για να μας δώσει ελπίδα, ακόμη και μέσα από τα βάθη του πόνου και της αμαρτίας: έτσι, στο μυστήριο της μετάνοιας, στην ιατρική της εξομολόγησης, η αμαρτία δεν οδηγεί στην απελπισία αλλά βρίσκει την αγάπη η οποία συγχωρεί και μεταμορφώνει», γράφει.

Αναφερόμενος στη μετάληψη των ασθενών, υπενθυμίζει ότι αυτή η τελετή υπήρχε ήδη από τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες αλλά δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στους ετοιμοθάνατους. Αντιθέτως, θα πρέπει να δίνεται πολλές φορές, σε όλα τα στάδια της δοκιμασίας του ασθενούς.

Ο Βενέδικτος σημειώνει επίσης ότι οι ιερείς οφείλουν να φροντίζουν τα άτομα που, λόγω ασθενείας ή προχωρημένης ηλικίας αδυνατούν να πάνε στην εκκλησία για να λάβουν τη θεία ευχαριστία. Η παρουσία των κληρικών στο πλάι των ασθενών είναι «μια ένδειξη του ελέους του Χριστού», καταλήγει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook