Πάνω από 134 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας χάνουν ετησίως οι Βρετανοί επειδή υπερφορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα έρευνα της ενεργειακής εταιρείας E.ON, ένας στους πέντε Βρετανούς αφήνει τις συσκευές του στην πρίζα αν και βρίσκονται σε πλήρη φόρτιση, επειδή φοβάται ότι θα «ξεμείνουν» από μπαταρία όταν φύγει από το σπίτι.

Εκτός αυτού, ένας στους δέκα παραδέχεται ότι απλά βαριέται να βγάλει τις συσκευές από την πρίζα, αν και γνωρίζει ότι αυτό του κοστίζει χρήματα, ενώ εννιά στους δέκα Βρετανούς έχουν τα γκάντζετς τους σε μόνιμη φόρτιση, αγνοώντας ότι ενδέχεται να τους προκαλέσουν βλάβη.

Η υπερφόρτιση των μπαταριών μειώνει τον κύκλο ζωής τους και «φουσκώνει» τους λογαριασμούς ρεύματος.

Οι συσκευές που υπερφορτίζονται περισσότερο σε κάθε νοικοκυριό είναι οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα iPod.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα, υπερφόρτιση καταγράφεται επίσης στις ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, τις ηλεκτρικές σκούπες και τα φορητά τηλέφωνα.

Περισσότερο «επιρρεπείς» στην υπερφόρτιση είναι οι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών. Το 1/3 των γυναικών απλά παραδέχεται ότι ξεχνά τις συσκευές στην πρίζα, ενώ τους λογαριασμούς «φουσκώνουν» και τα μικρά παιδιά, που αφήνουν τα παιχνίδια τους να φορτίζουν συνεχώς.

(econews)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook