Σάρκα και οστά φαίνεται πως παίρνει η φημολογούμενη 5θυρη έκδοση του Fiat 500. Το νέο μοντέλο πιθανόν θα ονομάζεται Εllezero και σίγουρα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον.

Όπως έχουμε ξανατονίσει, στις προθέσεις της Fiat είναι να επενδύσει άμεσα σε περισσότερα κόμπακτ διαστάσεων μοντέλα και ιδανική πλατφόρμα για αυτό αποτελεί το επιτυχημένο εμπορικά 500αράκι. Η 5θυρη έκδοση του μίνι μοντέλου θα έχει ελαφρώς επιμηκυμένο αμάξωμα και στοιχεία που θυμίζουν τόσο crossover όσο και MPV, όπως π.χ. το αυξημένο ύψος αμαξώματος.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το όνομα του νέου μοντέλου θα είναι Ellezero και θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση της Γενεύης το Μάρτιο. Έτσι, δεν θα επηρεαστεί η γνωστή και πολύ δημοφιλής ρετρό-μοντέρνα αισθητική του 500. Στον τομέα των κινητήρων, όπως και στο υπάρχον 500, κάτω από το καπό του ιταλικού μοντέλου θα συναντήσουμε αρχικά και τον 2κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο TwinAir 0,9 λίτρων με 85 ίππους, αλλά και λίγο αργότερα, την ατμοσφαιρική του εκδοχή με 65 ίππους.

Σε επίπεδο αισθητικής, μοναδική διαφοροποίηση θα συναντήσουμε όπως είναι λογικό στο πίσω άκρο του αυτοκινήτου.
Αν ψάξουμε για διαφορές στην ευρύτερη φιλοσοφία του νέου αυτού 5θυρου μοντέλου σε σχέση με τη λογική του νέου Panda, είναι αλήθεια πως δύσκολα θα τις βρούμε. Ουσιαστικά, το πληθωρικό αυτό 500αράκι θα προσφέρει μια περισσότερο πρακτική εναλλακτική του σημερινού 3θυρου 500 με την έντονη προσωπικότητα και την ιδιαίτερη στυλιστική προσέγγιση.

Τέλος, από τη δεύτερη εικόνα του μοντέλου που διέρρευσε στο διαδίκτυο (δεν είναι σε καμία περίπτωση επίσημες και τις δημοσιεύουμε με επιφύλαξη), φαίνεται πως τουλάχιστον μέρος της παραγωγής του θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της Fiat στη γειτονική Σερβία.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook