Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε η Φαεζέχ Χασεμί, κόρη του πρώην προέδρου του Ιράν Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί για προπαγάνδα εναντίον του καθεστώτος.

Η Χασεμί δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε καμία πολιτική δραστηριότητα, δραστηριότητα στο Ίντερνετ και δημοσιογραφική δραστηριότητα. Ο δικηγόρος της Γολάμ-Αλί Ριαχ κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης, η οποία για να εφαρμοστεί πρέπει να επικυρωθεί από το εφετείο.

Η κόρη του πρώην είχε συλληφθεί στη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατά της αμφισβητούμενης επανεκλογής του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ τον Ιούνιο του 2009.

Ο πατέρας της, ο Αλί Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, ο οποίος εξακολουθεί να ηγείται του Συμβουλίου των Σοφών του καθεστώτος, του ανώτατου οργάνου πολιτικής διαιτησίας στη χώρα, επικρίνεται τακτικά από τους συντηρητικούς που τον κατηγορούν ότι δεν έχει καταδικάσει τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί που είχαν ηγηθεί της αμφισβήτησης, πριν τεθούν υπό κράτηση κατ\’ οίκον στην αρχή της χρονιάς.

Ένας γιος του Ραφσαντζανί, ο Μεχντί Χασεμί, ο οποίος ήταν επίσης στόχος μια δικαστικής διαδικασίας, εγκατέλειψε πριν από δύο χρόνια το Ιράν και ζει έκτοτε στο Λονδίνο.

Οι αρχές μπλόκαραν την περασμένη εβδομάδα τον ιστότοπο του Ραφσαντζανί μετά την άρνησή του να αποσύρει ένα μέρος του περιεχομένου του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook