Ο τζόγος καλά κρατεί στα Χανιά, καθώς  χθες πραγματοποιήθηκαν νέες συλλήψεις από τις αστυνομικές αρχές .

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Χανίων και Αποκορώνου,πέντε άτομα ηλικίας 56, 53, 49, 50 και 59 ετών  τα οποία σε καφενείο της πόλης έπαιζαν ζάρια.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε και το ποσό των 2.080 ευρώ και τρία ζεύγη ζαριών.

Επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι από τις Αστυνομικές Αρχές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζονται αμείωτα καθ΄ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, για την αποτροπή διεξαγωγής παιχνιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα.

Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.