Βεβαρημένο είναι το παρελθόν του επιχειρηματία Αναστάσιου Κιόλογλου ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Τρίτης για χρέη 19 εκατομμυρίων ευρώ προς το Δημόσιο.

Ο 66χρονος εκπρόσωπος της εταιρείας ΒΙΕΚΑ ΑΕ, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών υγιεινής,  ήταν παράγοντας της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ στο παρελθόν μέσω της εταιρείας του Fiore Di Bagno, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί σε μεγάλη υπόθεση εικονικών τιμολογίων το 2003. Μάλιστα τότε κατά την εξέλιξη της υπόθεσης καταγγέλθηκε ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει δυο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ για να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις.

Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και ζήτησε και πήρε αναβολή 48 ωρών  από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκε, προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Ο Αναστάσιος Κιόλογλου είναι γνώριμος των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, καθώς το 2003 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον ίδιο και στα παιδιά του, για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ που είχε προηγηθεί τότε, διαπιστώθηκε σωρεία παραβάσεων για τις οποίες υποβλήθηκαν πρόστιμα και κατατέθηκαν σχετικές εκθέσεις στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Βάσει αυτών των αποδεικτικών στοιχείων, ο 66χρονος σήμερα επιχειρηματίας και οι γιοι του καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2005, κατά των οποίων άσκησαν έφεση.

Λίγο πριν εκδικαστεί η έφεσή τους και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2005 ο επιχειρηματίας φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία με δυο  υπαλλήλους του ΣΔΟΕ και τους ζήτησε να αλλάξουν τις αρχικές τους καταθέσεις, με νέες, περισσότερο ευνοϊκές για τον ίδιο και τους γιους του, προκειμένου να τύχουν καλύτερης ποινικής μεταχείρισης και να μειωθούν οι πρωτόδικες ποινές τους.

Οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φέρεται ότι του ζήτησαν 30.000 ευρώ και ο 66χρονος επιχειρηματίας συμφώνησε, την ίδια όμως ώρα κατήγγειλε το περιστατικό στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί της ασφάλειας του έδωσαν ένα πακέτο με 30.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και δύο από τους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω σε καφετερία της Θεσσαλονίκης με τα χρήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook