Πρόστιμα συνολικού ύψους 654.500 ευρώ επιβλήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε 40 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13α του ν. 2251/1994, για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την «προστασία των καταναλωτών».

Οι διοικητικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για χρήση καταχρηστικών γενικών όρων συναλλαγών, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, για διάθεση στην αγορά μη ασφαλών προϊόντων, παράβαση των διατάξεων για τις συμβάσεις από απόσταση κ.ά.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εξέδωσε το 2011 συνολικά 211 πράξεις επιβολής προστίμων, συνολικού ύψους  5.390.500 ευρώ, έναντι 171 πράξεων το 2010, όταν ουδέποτε στο παρελθόν οι πράξεις επιβολής προστίμων είχαν υπερβεί διψήφιο αριθμό.

«Οι αποφάσεις αυτές επιβεβαιώνουν τον σταθερό και αδιάλειπτο προσανατολισμό της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στην ουσιαστική και συστηματική άσκηση της εποπτείας  της αγοράς, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των καταναλωτών. Με την ίδια αποφασιστικότητα, και με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει, θα αναπτύσσει δυναμικά και για το νέο έτος περαιτέρω  ελέγχους και παρεμβάσεις με σκοπό την ιδιαίτερα επιτακτική, στην οικονομική κρίση που διανύουμε, προστασία των καταναλωτών από πρακτικές οικονομικής εκμετάλλευσης», δήλωσε για το θέμα ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Σπυράκος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook