Απόφαση σύμφωνα με ην οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες του προγράμματος κατανομής περίπου τριών τόνων τυριού Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ σε απόρους της χώρας υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Οι αδιάθετες ποσότητες Γραβιέρας Κρήτης ΠΟΠ, συνολικής ποσότητας 2.990,5 κιλών, όπως προέκυψαν μετά την εφαρμογή της υπ΄αριθ. 187076/3-11-2011 απόφασης κατανομής, διανέμονται σε 12 δικαιούχους φορείς σε ολόκληρη την χώρα.

Στην Κρήτη ως δικαιούχοι αναφέρονται οι εξής:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Καστελλίου και Βιάννου (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) : 1239 οικογένειες :  300 κιλά Γραβιέρας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ" (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) : 593 οικογένειες : 593 κιλά Γραβιέρας

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ" (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) : 934 οικογένειες : 934 κιλά Γραβιέρας

Σε κάθε περίπτωση το σύνολο της διανεμηθείσας ποσότητας τυριού δε θα είναι λιγότερο από 2990,5 κιλά. Για την υλοποίηση της απόφασης, οι αρμόδιες επιτροπές παράδοσης – παραλαβής προβαίνουν σε επιβεβαιωτικούς ελέγχους ότι οι δικαιούχοι είναι ενταγμένοι σε ένα μόνο φορέα και ότι η δικαιούμενη ποσότητα παραλαμβάνεται μία μόνο φορά από κάθε άτομο ή οικογένεια.

Επίσης, φροντίζουν για την εφαρμογή των άρθρων 8, 9, 10 της υπ’ αριθμ. 136710/2011 ΚΥΑ σχετικά με την ορθή και εμπρόθεσμη παράδοση του προϊόντος στους δικαιούχους.

Η ανάδοχος εταιρεία «Nutria Α.Ε.», στην οποία γνωστοποιείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η απόφαση, καλείται να προβεί στην ολοκλήρωση της διανομής σύμφωνα με την υπογραφείσα σύμβαση και τις προβλεπόμενες από αυτήν προθεσμίες.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση και όλους τους φορείς στους οποίους θα κατανεμηθούν τα 2.990 κιλά της Κρητικής Γραβιέρας