Σήμερα και αύριο συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού με το 22ο Κυνήγι Θησαυρού, που φέτος διοργανώνεται από την ομάδα «Νάτα Κεφάτα». Ο τίτλος του είναι “Green” παραπέμποντας σε σαφές οικολογικό μήνυμα.

Στα πλαίσια του Κυνηγιού, χθες βράδυ στο κέντρο «Μέγαρο», οι ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας. Ένα μέλος κάθε ομάδας «έκανε πασαρέλα» στην πίστα, που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα από τους διοργανωτές, φορώντας κοστούμι από ανακυκλωμένα υλικά, κατασκευασμένο απ’ την ομάδα του. Η επίδειξη συνοδευόταν από σατυρικά κείμενα που είχαν κληθεί να προετοιμάσουν οι ομάδες, επεξηγώντας το θέμα του κουστουμιού!

Εν τω μεταξύ με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η πορεία των προπομπών στα χωριά του διευρυμένου δήμου τις μέρες που προηγήθηκαν της τελετής έναρξης.
Οι «ντελάληδες», δηλαδή μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές φιλοξενήθηκαν από τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους και τους κατοίκους των χωριών.
Την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου ο προπομπός, επισκέφτηκε τα χωριά Ατσιπόπουλο, Πρινέ, Γωνιά, Ρούστικα, Αγ. Κωσταντίνο και Γεράνι, καθώς και όλα τα χωριά που μεσολαβούσαν στην πορεία του. Το ίδιο συνέβη και τη μέρα του Σαββάτου 12 Φεβρουαρίου που η επίσκεψη διευρύνθηκε και περιέλαβε τα χωριά Γάλλου, Κάστελος, Σωματάς, Αρμένους, Καρέ, Γουλεδιανά, Κούμοι, Χρωμοναστήρι και Ρουσσοσπίτι.
Άφθονο φαγητό (από ταψιά με ψητό, ως καζάνια με μοσχομυρωδάτο κρέας και μακαρόνια), όπως επιτάσσει η παράδοση του γλεντιού, προσέφεραν οι κάτοικοι των χωριών στους επισκέπτες. Η τσικουδιά και το κρασί έρρεαν άφθονα, ανεβάζοντας το κέφι και τα πειράγματα στα ύψη!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook