Με Ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου επισημαίνει το πρόβλημα που έχει προκύψει σε πολλές περιπτώσεις με τη μεταφορά χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό για την αποπληρωμή δανείου, χωρίς την έγκριση του καταθέτη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης είναι το παρακάτω:

«Κύριε Υπουργέ,

Μετά από καταγγελίες συμπολιτών μας, το τελευταίο διάστημα οι τράπεζες προβαίνουν αυθαίρετα και χωρίς κανένα νομικό στήριγμα σε αναλήψεις από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς την έγκριση των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα συμπολίτης μας έχει κοινό καταθετικό λογαριασμό σε τράπεζα στην οποία ο έτερος καταθέτης έχει οφειλή 500.00 ευρώ. Η τράπεζα, χωρίς καμία ειδοποίηση και χωρίς καμία εξουσιοδότηση έκανε ανάληψη από τον κοινό καταθετικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους.

Ο καταθέτης, ενημερώθηκε για την ενέργεια της τράπεζας, μέσω επιστολής που έλαβε, αφού η μεταφορά των χρημάτων είχε ήδη πραγματοποιηθεί.

Με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, αλλά και τη δυσχερή θέση των καταθετών

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

-Αν η ανωτέρω ενέργεια των τραπεζών, εις βάρος των καταθετών είναι νόμιμη;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των συμπολιτών μας από ανάλογες τραπεζικές αυθαιρεσίες;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook