«Δεν δεχόμαστε ούτε καν τον όρο μισθολογικό και εργατικό κόστος, γιατί χωρίς τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους μισθωτούς δεν υπάρχει κερδοφορία και επομένως δεν υπάρχει κόστος», δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στη σχετική συζήτηση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι όταν ζητούμε αυξήσεις, ουσιαστική περίθαλψη, ουσιαστικές συντάξεις, διεκδικούμε οι επιχειρηματίες, το κεφάλαιο να έχουν λιγότερα κέρδη. Αυτό που υπάρχει, πρόσθεσε, είναι ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, άρα όσο πέφτουν οι μισθοί, όσο αυξάνονται για τους εργαζόμενους οι ασφαλιστικές εισφορές, η αγορά φαρμάκων και το κόστος Υγείας και Παιδείας, τόσο μεγαλώνει η κερδοφορία και γίνεται φθηνότερη η εργατική δύναμη».

Το μεσημέρι , η κ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΤΕΕ και σε δήλωσή της υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται, στο όνομα του μνημονίου και στο όνομα της κρίσης, να ανέβουν οι ασφαλιστικές εισφορές των μηχανικών και των συναφών επαγγελμάτων και μάλιστα σε μια περίοδο που η κρίση χτυπά την πλειοψηφία του κλάδου, όλους και ιδιαίτερα τις νεώτερες ηλικίες.

Η Γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι το κόμμα της είναι επίσης ριζικά αντίθετο «με τη ληστεία που έχει γίνει στα ασφαλιστικά Ταμεία, στα αποθεματικά τους, ανάμεσα σε αυτά είναι και το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο μάλιστα έχει το ειδικό πλεονέκτημα μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων, πολύ μεγαλύτερου σε σχέση με τον αριθμό των συνταξιούχων. Από αυτή την άποψη, σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αναδείξει, όχι μόνο την αδικία και τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, αλλά θα αναδείξει και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και μισθωτών μηχανικών σε πρόνοια, περίθαλψη και Υγεία, χωρίς βαριές εισφορές, αυτές τις προσπάθειες θα τις υποστηρίξουμε».