Σε συμβιβασμό υπέρ των ζώων, της Νατάσας Μπομπολάκη, της φιλοζωικής της δράσης και της κοινής λογικής κατέληξε η σημερινή δίκη μεταξύ της προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» και του άνδρα, που απείλησε προχθές και την ίδια και τα αδέσποτα, τα οποία ταΐζει, επειδή βρίσκονται κοντά στο σπίτι του.

Δικαστής και εισαγγελέας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανέφεραν, ότι το έργο των φιλοζωικών συλλόγων εκτός από σημαντικό είναι και λειτούργημα. Στα ανόητα επιχειρήματα του κατηγορούμενου, ότι τα αδέσποτα σκυλιά κουβαλάνε σακούλες σκουπιδιών στο σπίτι του, ενώ εκείνοι έχουν «μωρά παιδιά», το δικαστήριο του πρότεινε να απευθυνθεί στον δήμο, για να μαζεύει τα σκουπίδια και να μην κατηγορεί ούτε τη κα Μπομπολάκη γι’ αυτό, ούτε τους φιλόζωους, πόσο μάλλον τα ίδια τα ζώα.

Στο δεύτερο επίσης επιχείρημα του, να μην ταΐζονται τα ζώα κοντά στο σπίτι του, επειδή μαζεύονται και άλλα, η δικαστής του τόνισε, ότι τα αδέσποτα ζώα υπάρχουν, επειδή κάποιοι τα εγκαταλείπουν και πως αυτά τα ζώα δεν ανήκουν στην κα Μπομπολάκη, ούτε εκείνη ευθύνεται για την ύπαρξη τους.

Η δικαστής ρώτησε αρχικά τους αντίδικους, αν θέλουν να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Και οι δύο είπαν, πως θα το ήθελαν, όμως η κα Μπομπολάκη τόνισε, ότι θα δεχθεί μόνο υπό συγκεκριμένους όρους. Ο κατηγορούμενος αν εμφανώς μαζεμένος, αφού η μαγκιά του τον είχε εγκαταλείψει προ πολλού, ζήτησε τα ζώα να φύγουν από την περιοχή, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό και μάλιστα ο εισαγγελέας του τόνισε, ότι αυτό δεν θα συμβεί και πως τα ζώα θα παραμείνουν εκεί που ζουν.

Ο συμβιβασμός έγινε με τους εξής όρους:
1. Να ταΐζονται τα σκυλιά 100 μέτρα από το σπίτι του, χωρίς να ορίσει το δικαστήριο προς ποια κατεύθυνση.
2. Να μην ξαναενοχλήσει ο κατηγορούμενος την Νατάσα Μπομπολάκη.
3. Να μην εμποδίσει το έργο του φιλοζωικού συλλόγου στο τάισμα των ζώων.
4. Να μην πειράξει τα σκυλιά.

Αυτά καταγράφτηκαν στα πρακτικά και η υπόθεση έληξε εκεί. Πρόκειται πραγματικά για την δικαίωση όλων εκείνων, που πασχίζουν καθημερινά, όπως και η Νατάσα Μπομπολάκη για να βοηθήσουν τα ζώα, που καταλήγουν ή γεννήθηκαν στους αφιλόξενους δρόμους και πέφτουν θύματα των ορέξεων των κατοίκων αυτής της χώρας.

Όπως έχουμε ήδη τονίσει με αργούς ρυθμούς (είναι αλήθεια) οι εγκληματικές συμπεριφορές προς τα ζώα αλλά προς εκείνους, που τα σώζουν, δε μένουν ατιμώρητες! Οι φιλόζωοι εθελοντές πληρώνουν από την τσέπη τους, προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ζημιώνονται ψυχικά με όλα αυτά τα εγκλήματα, που αντικρίζουν καθημερινά, και γι’ αυτό απαιτείται να λαμβάνουν την στήριξη των αρχών, όταν τη ζητούν ειδικά στις περιπτώσεις, που απειλούνται από εκείνους, οι οποίοι επί της ουσίας είναι εγκληματίες, και θα έπρεπε να διώκονται, επειδή κακοποιούν τα ζώα!

Οι αρχές (Αστυνομία, Εισαγγελία, Δήμος) θα πρέπει να προστατέψουν και τους φιλόζωους και να συνδράμουν στο φιλοζωικό έργο εκείνων, οι οποίοι έχουν αναλάβει να κάνουν με προσωπικό κόπο και έξοδα, αυτό που η Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται να πράξει!

zoosos.gr