Εάν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον μεικτό μισθό των 750 ευρώ τότε δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στην ευρωζώνη, δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, με αφορμή τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα για τη μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

«Εάν, προκειμένου να μην πτωχεύσει η χώρα, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τον κατώτατο μεικτό μισθό των 750 ευρώ, τότε δεν αξίζει να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ» είπε ο Γ.Παναγόπουλος.

Ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει συμφωνία που να υιοθετεί τις απαιτήσεις της τρόικας και πως η Εθνική Συλλογική Σύμβαση αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη ΓΣΕΕ.

Αντίθετος με τις προτάσεις της τρόικας εμφανίστηκε την Πέμπτη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος. «Πρέπει να αντισταθούμε στο κόψιμο των μισθών στον ιδιωτικό τομέα» δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega.

Να υπερασπιστεί τον κατώτατο μισθό, δεσμεύτηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Λ.Παπαδήμο. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση στους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) για συνάντηση τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με στόχο «τη διαμόρφωση κοινών θέσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης», εν όψει της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook