Σταματά από την ερχόμενη Δευτέρα η αποκομιδή των απορριμμάτων από την ΔΕΔΙΣΑ όπως και η λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης στο Ακρωτήρι. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που παραμένουν απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο δηλώνουν πλέον πλήρη αδυναμία να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μεταφοράς τους στις εγκαταστάσεις στην Κορακιά Ακρωτηρίου και , σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όλοι έχουν ζητήσει να πάρουν την κανονική τους άδεια, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 21/2. 

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά και την σημερινή αναβολή της έγκρισης από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου του εντάλματος του δήμου Χανίων με το οποίο θα εξοφλείτο τμήμα των οφειλών του προς την ΔΕΔΙΣΑ και η οποία με την σειρά της θα κατέβαλε τμήμα των χρωστούμενων μισθών στους εργαζομένους.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» οι διαδημοτικές επιχειρήσεις όπως ήταν η ΔΕΔΙΣΑ καταργούνται. Όμως η ΔΕΔΙΣΑ έχει μετατραπεί σε ΦΟΔΣΑ δηλαδή σε ΑΕ της αυτοδιοίκησης. Αλλά σύμφωνα με τον Καλλικράτη και οι ΦΟΔΣΑ πρέπει να συνενωθούν σε έναν ανα Περιφέρεια.

Όμως για ένα εξάμηνο και έως ότου εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα μπορούν να λειτουργούν ως έχουν. Σε αυτόν τον κυκεώνα βρέθηκαν μπλεγμένοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΔΙΣΑ οι οποίοι συμπληρώνοντας τον τρίτο μήνα απλήρωτοι έχουν περιέλθει σε πλήρη απόγνωση.

Να σημειωθεί πως εκτός των μισθών, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΔΙΣΑ έχει να αντιμετωπίσει άμεσα και άλλα προβλήματα καθώς την Δευτέρα θα πρέπει να πληρώσει στο ΙΚΑ περίπου 220 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook