Ηλικιωμένους ανθρώπους φαίνεται πως έχουν βάλει στο μάτι επιτήδειοι οι οποίοι επικαλούμενοι τους γνωστούς λόγους καταφέρνουν να τους αποσπούν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία τους.

Δύο τέτοια όμοια περιστατικά καταγγέλθηκαν χθες στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, ενώ η συχνότητα του φαινομένου έχει προβληματίσει έντονα  τις αρχές.

Συγκεκριμένα στην μια περίπτωση και σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε 89χρονη γυναίκα  χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, άγνωστος δράστης, που επέβαινε σε αυτοκίνητο, την προσέγγισε και προφασιζόμενος ότι τυγχάνει γνωστός του γιου της, απέσπασε από την 89χρονη το ποσό των 250 ευρώ και αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο δεύτερο περιστατικό και όπως κατήγγειλε  79χρονη, άγνωστο άτομο, χθες το πρωί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίων Δέκα κι ενώ η 79χρονη περπατούσε στο δρόμο, την πλησίασε και προφασιζόμενος ότι ο γιος της χρωστούσε χρήματα στην εφορία και της ζήτησε το ποσό των οκτακοσίων ευρώ. Εκείνη τον οδήγησε στο σπίτι  της και του έδωσε το ποσό των πεντακοσίων ευρώ σε χαρτονομίσματα και στην συνέχεια δράστης αποχώρησε.

Προανάκριση για τα περιστατικά διενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook