Στην παραδοχή ότι η εντολή για να λυθεί το θέμα με τους βενζινοπώλες στην υπόθεση της εκπρόθεσμης ενημέρωσης του συστήματος Ηφαιστος ήταν δική του προχώρησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στο Mega. Ωστόσο, σημείωσε ότι το πώς θα λυνόταν το ζήτημα δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά επιλογή του Γ.Καπελέρη.

Ο Π.Οικονόμου «κάλυψε» πάντως τον πρώην γγ Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, λέγοντας ότι ο Γ.Καπελέρης «κακώς διώκεται».

Τόσο ο κ. Καπελέρης, όσο και εκπρόσωποι των βενζινοπωλών έχουν δηλώσει ότι για το θέμα του «παγώματος» των προστίμων ήταν ενήμερος ο κ. Οικονόμου. Εκπρόσωποι των βενζινοπωλών έχουν δηλώσει ότι έθεσαν το αίτημά τους στον κ. Οικονόμου και εκείνος παρέπεμψε στον κ. Καπελέρη για να λυθεί το ζήτημά τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, στην εσωτερική αλληλογραφία κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών οι εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος Ήφαιστος από τους 3.417 διακινητές πετρελαίου θέρμανσης, στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που πάγωσαν με εγκύκλιο του Γ.Καπελέρη, χαρακτηρίζονται «απλές διοικητικές τελωνειακές παραβάσεις» και όχι λαθρεμπόριο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε δύο εγκυκλίους του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δ.Σπινέλλη, οι παραβάσεις αποσυνδέονται από λαθρεμπορικές πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook