Τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και μαθητές με διακρίσεις στον αθλητισμό, τίμησε ο Δήμος Φαιστού σε ειδική Εκδήλωση Βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο του Δήμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, ενώ στο πλαίσιο της τιμήθηκαν περισσότεροι από 200 μαθητές του Δήμου Φαιστού.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τη Δήμαρχο, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, η βουλευτής Μαρία Σκραφνάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης, γονείς και συγγενείς των τιμώμενων μαθητών, σύμβουλοι της πλειοψηφούσας παράταξης, αλλά και πλήθος κόσμου.  

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές σε μια δύσκολη για αυτούς χρονιά, αλλά και στη σπουδαιότητα της επιτυχίας τους.

Η κ. Πετρακογιώργη δεν παρέλειψε να τονίσει τη συμβολή τόσο των γονιών, όσο και των καθηγητών των μαθητών, που συνέβαλαν σ’ αυτή τη δύσκολη προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθούν οι κόποι τους.

Αναφερόμενη στο συμβολισμό της εκδήλωσης η Δήμαρχος υποστήριξε πως ήταν βασική πρόθεση, η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Δήμου για το 2012 να είναι αφιερωμένη στη Νέα Γενιά και στο «Μέλλον» του τόπου. Η κ. Πετρακογιώργη αναφέρθηκε επιπρόσθετα στο ιδιαίτερα σημαντικό έργο του Δήμου σε επίπεδο Παιδείας, τονίζοντας πως παρά τις αντιξοότητες που έχουν φέρει οι νέες διαμορφωμένες συνθήκες, η Παιδεία και η προσφορά στους νέους αποτελούν προαπαιτούμενα.

Στη σπουδαιότητα του να τιμούνται τα νιάτα του Δήμου Φαιστού, αλλά και οι νέοι που προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο, στάθηκε από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος. Ο κ. Μακάριος εξήρε την πρωτοβουλία βράβευσης των νέων, ενώ ευχήθηκε μια καλή σταδιοδρομία στους φοιτητές και διακεκριμένους αθλητές του Δήμου Φαιστού.

Το σύνολο των πρωτοετών πλέον φοιτητών και των διακεκριμένων αθλητών, έλαβαν από το Δήμο Φαιστού ένα τιμητικό δίπλωμα, καθώς και ένα αναμνηστικό γούρι για τη νέα χρονιά. Οι απονομές έγιναν από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη

Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο και τη Δήμαρχο Φαιστού σε  ένδειξη τιμής των νέων για τους κόπους τους.  

Μετά την τελετή βράβευσης, ακολούθησε μικρή εκδήλωση προς τιμή των φοιτητών και αθλητών, η οποία επενδύθηκε μουσικά από την Ειρήνη Ζαχαριουδάκη και τον Σήφη Συμιανάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook