Μέλος της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να παρευρεθεί στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις στα Χανιά για την συμπλήρωση 70 χρόνων απο την Μάχη της Κρήτης. 
Πρόκειται για μια σημαδιακή επέτειο καθώς θα είναι η τελευταία φορά που θα παραστούν οργανωμένα οι βετεράνοι της Μάχης απο Μ.Βρετανία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία καθώς έχουν πλησιάσει ή και ξεπεράσει την ηλικία των 90 ετών.

Το πρωί της Παρασκευής 18/2 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της επιτροπής εορτασμού παρουσία και του Ακολούθου άμυνας της πρεσβείας της Μ.Βρετανίας στην Αθήνα.

Όπως είπε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Π.Ε.Χανίων Σήφης Μαρκάκης \”ειδικά φέτος, όπως μας είπε και ο κ.ακόλουθος, οι εκπροσωπήσεις θα κινηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ειδικά απο την Μεγ.Βρετανία αναμένεται κάποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ενώ θα έρθει και μια φρεγάτα του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού καθώς επίσης και το σμήνος των Red Arrows\”.

Στον εορτασμό της 70ης επετείου απο την Μάχη της Κρήτης οι Μεγ.Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς όπως διευκρινίζει ο κ.Μαρκάκης \”οι βετεράνοι της μάχης που δεν έχουν φύγει απο την ζωή, είναι άνω των 90 ετών και θεωρούν ότι η 70η επέτειος θα είναι και η τελευταία φορά που θα συμμετάσχουν συγκροτημένα ως ομάδα στις εκδηλώσεις στα Χανιά\”.

Απο την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης επεσήμανε πως \”όταν σε αυτή την επέτειο δίνουν τόσο μεγάλη σημασία οι κυβερνήσεις των συμμαχικών κρατών , πόσο μάλλον εμείς εδώ. Ως αυτοδιοίκηση είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου αυτή η επέτειος να μείνει στην ιστορία\”.

Το οριστικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έχει ακόμη καταρτιστεί αλλά φέτος και για πρώτη φορά θα αναδειχθούν πλευρές της Μάχης της Κρήτης που δεν φωτίστηκαν σε προηγούμενες επετείους. Όπως είναι ο ρόλος των κληρικών, των Μικρασιατών αλλά και των ένστολων που πολέμησαν στην Μάχη της Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook