Προπαραμονή των Χριστουγέννων, «είδε» τον χάρο μέσα από τα μάτια τριών ληστών, ένας Κρητικός που ζει στην Αθήνα και είχε την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο τους λίγα λεπτά μετά από την ληστεία μίας τράπεζας.

Ο Γ.Π. που κατάγεται από τον Αποκόρωνα Χανίων και είναι γνωστός στους απόδημους της Αθήνας καθώς ασχολείται με την Κρητική παράδοση, (τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του Flashnews.gr αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιοποιούμε), τραυματίστηκε στον λαιμό από μια σφαίρα και στην κυριολεξία ένοιωσε να βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου.

Η περιγραφή στο Flashnews.gr των πρώτων δευτερολέπτων μετά τον τραυματισμό του είναι συγκλονιστική.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 3 μμ της 23ης Δεκεμβρίου, όταν τρείς κουκουλοφόροι ληστεύουν μια τράπεζα επί των οδών Τζον Κένεντι και Θηβών, στο Περιστέρι. Βγαίνοντας έξω μπαίνουν σε ένα αυτοκίνητο για να διαφύγουν.

Εκεί, η μοίρα τους «έρριξε» πάνω στον Γ.Π. ο οποίος περνούσε από την περιοχή με την μοτοσυκλέτα του.

«Ήμουν πάνω στο μηχανάκι μου όταν παρολίγο να πέσει πάνω μου ένα αυτοκίνητο στο οποίο ήταν τρείς κουκουλοφόροι» μας είπε ο Γ.Π. φέρνοντας ξανά στην μνήμη του, εκείνο το μεσημέρι.

«Τα μάτια μας συναντήθηκαν. Με αφήνουν και περνώ και αυτοί συνέχισαν. Τότε γυρνάω πίσω και τους ακολουθώ. Κάποια στιγμή έστριψαν σε έναν δρόμο όπου έστριψα και εγώ, αλλά μου είχαν στήσει ενέδρα και μόλις με είδαν άρχισαν να πυροβολούν.

Σκύβω λίγο αλλά μία από τις σφαίρες μπαίνει στο λαιμό μου και βγαίνει από την άλλη πλευρά στο ύψος της ωμοπλάτης.

Εκεί αρχίσαν τα δύσκολα γιατί όταν τρώς μια σφαίρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά απ’ότι ακούγονται.

Λες, τι έγινε. Τελειώσαν όλα ;

Ξαφνικά νοιώθεις ένα καυτό μέταλλο μέσα στο σώμα σου. Αγκυλώνεσαι. Όπως ήμουν πάνω στην μηχανή μουδιάζει όλο μου το κορμί και πέφτω κάτω. Εκείνη την στιγμή λες. Τι έγινε. Πέθανα;

Είχα τις αισθήσεις και σκέφτηκα. Τώρα τι κάνω. Που την έχω φάει. Εδώ τελειώνει η ζωή; Ποιους να αποχαιρετήσω;

Ξαφνικά είπα. Δεν αφήνω τις αποχαιρετούρες να δώ πως θα ζήσω; Άρχισα να παίρνω σωστές αναπνοές. Ένοιωθα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω και υγρά στην κοιλιά και στον λαιμό μου, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω που είχα χτυπηθεί.

‘Ηρθαν από πάνω μου ανθρώποι και προσπάθησα να τους πω ποιος είμαι για να ειδοποιήσουν τους δικούς μου. Βέβαια απόγευγαν να με κοιτάξουν στα μάτια γιατί δεν ήξεραν αν θα μείνω στην ζωή ή θα φύγω. Ήταν πολύ δύσκολο και γι’αυτούς.

Ήρθε το ασθενοφόρο, με πήγαν στο νοσοκομείο, βρήκαν που έχω χτυπηθεί και τώρα είμαι στην ανάρρωση.

Ευτυχώς πήγαν όλα καλά γιατί τώρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά.

Για κάποια δευτερόλεπτα μετά που χτυπήθηκα και μέχρι να πάω στο νοσοκομείο δεν ήξερα αν θα ζήσω ή θα πεθάνω.»

Σήμερα, ο Γ.Π. είναι στο στάδιο της ανάρρωσης αλλά ερωτηθείς από το Flashnews.gr για το τι θα πράξει εάν έχει την ατυχία να βρεθεί και πάλι στον δρόμο ληστών, απάντησε:

«Εάν μου ξανασυμβεί θα κινηθώ με διαφορετικό τρόπο. Εκείνη την στιγμή αντεδρασα αψυχολόγητα και όπως με καθοδήγησε το εντισκτό μου. Εάν ακολουθήσεις ληστές πρέπει να είσαι σίγουρος πως δεν σε έχουν καταλάβει. Γιατί αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Εγώ ανακατεύτηκα στην δική τους δουλειά. Δεν θέλουν να τους πιάσουν και θα σε χτυπήσουνε… Θα πρότεινα σε οποιονδήποτε άλλο να αποφύγει να εμπλακεί σε παρόμοια ιστορία».

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το αυτοκίνητο των ληστών βρέθηκε καμμένο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τον τόπο της ληστείας και οι ίδιοι, παραμένουν άφαντοι.

Flashnews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook