Ενώ το πολιτικό κλίμα φορτίζεται με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τις εκκρεμότητες και να προετοιμάσει το έδαφος για την τελική φάση των διαοπραγματεύσεων με την τρόικα, που θα οδηγήσουν στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης – εφ\’όσον επιτευχθεί συμφωνία και για το PSI. Σχεδόν όλα τα προς διευθέτηση ανοιχτά θέματα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που συζητείται σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. \”Αγκάθι\” παραμένει το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων.

Ε[ίμαχο θέμα που φαίνεται ότι θα συνεχίσει να απασχολεί την κυβέρνηση – και την κοινωνία, λόγω αναμενόμενων νέων αντιδράσεων – η άμεση απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, κυρίως του κλάδου φορτηγών και βυτιοφόρων, για τον οποίο έχουν αποβεί άκαρπες όλες οι μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις.

Για τα δημοσιονομικά και την προσπάθεια περιστολής του ελλείμματος το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μία σημαντική ρύθμιση, που αφορά τη θέσπιση αυστηρών αντικειμενικών κριτηρίων, μέσω των οποίων επιδιώκεται να \”συλληφθούν\” μη δηλούμενα και φοροδιαφεύγοντα εισοδήματα.

Με άλλες διατάξεις που περιλαμβάνονατι στο πολυνομοσχέδιο και αναμένεται ότι θα υιοθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίαου:

– Ρυθμίζεται η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών με κατάργηση προσαυξήσεων, ελάχιστη δόση 100 ευρώ και εξόφληση σε 60 δόσεις ή σε είδος (εκχώρηση εμπράγματων δικαιωμάτων σε ακίνητα, μετοχές κλπ).

– Επιχειρείται παρέμβαση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook