Ο Κύπριος πρόεδρος Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου βρέθηκαν χθες το βράδυ με τις συζύγους τους στο μικτό χωριό Πύλα στη «νεκρή ζώνη», στην επαρχία Λάρνακας, όπου φιλοξένησαν σε δείπνο τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ και τους συνεργάτες του. Το δείπνο, που είχε κοινωνικό χαρακτήρα, παρατέθηκε σε ελληνοκυπριακό εστιατόριο, ενώ το επιδόρπιο και ο καφές προσφέρθηκαν σε αντίστοιχο τουρκοκυπριακό.

Οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων συναντήθηκαν στην πλατεία της Πύλας και χαιρέτισαν Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους κατοίκους του χωριού. Προηγουμένως, ο πρόεδρος Χριστόφιας συναντήθηκε με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας. Σε δηλώσεις του υπέδειξε ότι ο ρόλος του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί η Πύλα είναι κοινότητα, στην οποία ζουν μαζί Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

«Είστε καταδικασμένοι και να συνεργάζεστε με τους Τουρκοκύπριους, αλλά και να είσαστε το καλό παράδειγμα της δυνατότητας και της ανάγκης κοινής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» τόνισε ο κ. Χριστόφιας .

Εξάλλου, ο κ. Έρογλου είχε συνάντηση με μέλη της Τουρκοκυπριακής κοινοτικής αρχής. Ο Tουρκοκύπριος ηγέτης ευχήθηκε το 2012 να υπάρχει ειρήνη και να είναι η χρονιά των δημοψηφισμάτων για λύση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook