Οι επόμενες άμεσες διαβουλεύσεις ανάμεσα σε Παλαιστινίους και Ισραηλινούς με θέμα την ειρηνευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στο Αμμάν, ανακοίνωσε χθες το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

«Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα», τόνισε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ, ενώ παλαιστινιακή πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι δύο πλευρές θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα Παρασκευή.

«Το καλό νέο είναι πως, κατά τα φαινόμενα, βρισκόμαστε σε μία διαδικασία κατά την οποία οι δύο πλευρές έχουν άμεσες συναντήσεις και ευελπιστούμε πως αυτό θα συνεχισθεί και μετά τη Δευτέρα», πρόσθεσε η ίδια εκπρόσωπος.

Μία πρώτη συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Αμμάν ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου Γιτζχάκ Μόλχο και τον Παλαιστίνιο διαπραγματευτή Σάεμπ Ερακάτ, έπειτα από σύσκεψη με τους εκπροσώπους του ‘Κουαρτέτου’ για τη Μέση Ανατολή (ΗΠΑ, ΟΗΕ, Ρωσία, ΕΕ).

Ήταν η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2010, που συναντήθηκαν δημοσίως απεσταλμένος του Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος διαπραγματευτής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook