Επιστολή στήριξης και συμπαράστασης για όσα υφίσταται έλαβε η Νατάσα Μπομπολάκη από την Ρεγγίνα Αργυράκη, η οποία είναι καθηγήτρια Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Πανεπιστημιακών, οι οποίοι στηρίζουν ενεργά το έργο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων.

Η Ρεγγίνα Αργυράκη διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση, που επικρατεί στην Κρήτη και τις ποικίλες επιθέσεις, που δέχεται από «κουμπουροφόρους» νταήδες η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

Αγαπητοί και Ομοϊδεάτες

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, εγώ και οι Πανεπιστημιακοί συνάδελφοι μου, πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και Νομικός κα Αναστασία Μπομπολάκη, στις σημαντικές προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει και την ντροπή για όλους μας ύπαρξη των γνωστών πλέον ανά την Ευρώπη βαρελόσκυλων, υφίσταται μία συνεχή άσκηση ψυχολογικής, αλλά και εμπράγματης βίας το τελευταίο διάστημα από διάφορους και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένο κτηνοτρόφο και πολύ πρόσφατα από άλλο «κύριο» διότι ταΐζει αδέσποτα ζώα, πράξη απόλυτα νόμιμη και ηθική.

Και τούτο επειδή ο ως άνω κτηνοτρόφος δεν έχει πάψει να απειλεί τηλεφωνικά και προσωπικά την ίδια και τους οικείους της, να την παρενοχλεί περί την κατοικία της και να προπηλακίζει όσους συνδιαλέγονται μαζί της. Μας έχει κάνει απίστευτα αρνητική εντύπωση η υποτονική αντίδραση των Αστυνομικών και Εισαγγελικών αρχών της Μεγαλονήσου.

Διότι δεν είναι δυνατόν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κοινότητας το Ελλαδικό αυτό κομμάτι να μην μπορεί ακόμα να «χωνέψει» τις τρέχουσες και ισχύουσες για όλους νομοθετικές και λοιπές θεσμικές συμβάσεις.

Η οπλοφορία, οι απειλές και τα μεγαλοσχήμονα λόγια τουλάχιστον υποβιβάζουν ό,τι τυχόν θεωρούσαμε «Κρητική λεβεντιά». Προπάντων όταν απευθύνονται σε γυναίκες, που προφανώς δεν βασίζονται στο μυϊκό τους σύστημα.

Είναι μια παρατήρηση για την «ψευτοπαλληκαριά» που σε ανύποπτο χρόνο είχε στηλιτεύσει και ο διεθνής Κρητικός επιστήμονας και τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Γραμματικάκης.

Όντως, ακόμα και εγώ, όταν προσπάθησα να επικοινωνήσω με αυτό το άτομο, για να του επισημάνω το πόσο η συμπεριφορά του μας διασύρει διεθνώς, καθυβρίστηκα και κατενόησα πως δεν υπήρχε κανένα πεδίο συνεννόησης. Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπίζονται δραστικά και κάθετα εν τη γενέσει τους.

Σε τελική ανάλυση η κα Μπομπολάκη εκπροσωπεί την μεγαλύτερη Ελληνική Ομοσπονδία του Φιλοζωικού Κινήματος και είναι συνομιλήτρια τόσο των ανάλογων Ευρωπαϊκών φορέων (όπως το αρμόδιο τμήμα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Περιβάλλοντος), όσο και των Ελληνικών πολιτειακών οργάνων (του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, των Εισαγγελικών Αρχών κ.λπ).

Δεν μπορεί ως εκ τούτου ένα πρόσωπο αυτού του κοινωνικού ρόλου να μένει εκτεθειμένο απροστάτευτο, αφού έτσι αποθαρρύνεται γενικότερα και κάθε εθελοντική δράση οποιουδήποτε άλλου απλού πολίτη.

Ελπίζουμε - ως Πανεπιστημιακοί και ως εθελοντές - να δούμε άμεσα την πολιτεία να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, αφού δεν μπορεί να επιτελέσει το έργο των Φιλοζωικών Σωματείων.

Και να μην επιτρέπει πια την σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αμαύρωση των θεσμοποιημένων δράσεων αυτής της τόσο ταλανισμένης χώρας.

Τόσο εγώ, όσο και οι λοιποί Πανεπιστημιακοί συνάδελφοι μου από τις Νομικές, τις Κτηνιατρικές, τις Κοινωνιολογικές και άλλες Σχολές, περιμένουμε δράση και όχι άλλα λόγια.

Μετά τιμής

Ρεγγίνα Αργυράκη


zoosos.gr