\”Στο ίδιο έργο θεατές\” οι Έλληνες, καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά κι ενώ αναμένεται οι δόσεις των δανείων που θα μας \”σώσουν\” από την επικείμενη χρεοκοπία.

Αυτή τη φορά όμως ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σέρνει πρώτος το γαϊτανάκι των κινδύνων(;) δηλώνοντας σε όλους τους τόνους πως πρέπει να συμμορφωθούμε με τις επιταγές των εταιρών μας αν δεν θέλουμε να γυρίσουμε δεκαετίες πίσω.

Τι επιβάλει αυτή η συμμόρφωση;  Νέο ψαλίδι στις συντάξεις, νέα μείωση του κατώτατου μισθού, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και ο χορός καλά κρατεί.

Το 2012 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά, για όλους, αυτό είναι γεγονός.

Κρίσιμη δεν θα είναι όμως για αν θα χρεοκοπήσουμε η όχι. Κρίσιμη θα είναι για το αν θα αποφασίσουν οι Έλληνες να αντισταθούν στην περεταίρω εξαθλίωση που τους επιβάλουν εκείνοι που αποφασίζουν τα δύο τελευταία χρόνια.

Κρίσιμη θα είναι, γιατί όταν θα έρθει η ώρα να ψηφίσουν -και θα έρθει, όσο και αν κάποιοι δεν το επιθυμούν \”βιάζοντας\” τη λαϊκή βούληση- θα πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα πλέον το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον και όχι μόνο το στενά ατομικό, όπως έκαναν τόσα χρόνια.

Κρίσιμη χρονιά θα είναι τέλος το 2012, γιατί μόνοι τους οι Έλληνες  θα πρέπει να κατανοήσουν πως οι καλύτερες μέρες θα έρθουν, αν αποφασίσουν επιτέλους να σταθούν στα πόδια τους, χωρίς να περιμένουν τίποτα και από κανένα, συνειδητοποιώντας, πως λαός απαίδευτος και αμόρφωτος, με ανύπαρκτη παραγωγή πολιτισμού δεν έχει μέλλον.

Ανδρέας Γερακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook