Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ιστορική συνοικία Μιντάν της Δαμασκού, μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός σταθμός Addounia.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε ένα γυμνάσιο της συνοικίας Μιντάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και τα περισσότερα θύματα είναι πολίτες.

«Στη Δαμασκό υπάρχουν 25 μάρτυρες, 15 από τα πτώματα ήταν διαμελισμένα, και περισσότεροι από 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στην πλειονότητά τους πολίτες», μετέδωσε ο σταθμός.

Το τηλεοπτικό δίκτυο έδειξε πλάνα με κατεστραμμένα αυτοκίνητα και λεωφορεία και ανθρώπους να μαζεύουν μέσα σε πλαστικές σακούλες ανθρώπινα μέλη από τον δρόμο. Μετέδωσε και πλάνα που έδειχναν κηλίδες αίματος στο έδαφος.

Η ανεξάρτητη ιστοσελίδα Syria Politic έγραψε ότι πολλοί αξιωματούχοι και μέλη της αποστολής του Αραβικού Συνδέσμου στην περιοχή μετέβησαν στον τόπο της επίθεσης.

Η έκρηξη σημειώνεται δύο εβδομάδες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό από την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 166.

Η Δαμασκός την απέδωσε σε μέλη της Αλ Κάιντα που ενδεχομένως να έχουν εισέλθει στη χώρα από τον γειτονικό Λίβανο.

Αλλά η αντιπολίτευση είπε ότι η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ ενδεχομένως να σχεδίασε την επίθεση για να πείσει τις αραβικές και τις δυτικές χώρες ότι η Συρία δέχεται «τρομοκρατική επίθεση» .

Η σημερινή επίθεση σημειώνεται την ώρα που ο επικεφαλής της αποστολής παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, Σουδανός στρατηγός Μουστάφα Μοχάμεντ αλ Ντάμπι, αναμένεται να μεταβεί στο Κάιρο όπου θα συμμετάσχει στη συνάντηση την Κυριακή της υπουργικής επιτροπής στη Συρία για να εξετάσει την πρώτη έκθεση των παρατηρητών.

Η αποστολή παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου, που μετέβη στη Δαμασκό πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έχει ως έργο την διασφάλιση του τερματισμού της αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων που διαρκεί δέκα μήνες.

Έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις, από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας, ότι απέτυχε να εφαρμόσει το ειρηνευτικό σχέδιο, το οποίο καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τους στρατιώτες από τις κατοικημένες περιοχές, να ξεκινήσει συνομιλίες με την αντιπολίτευση και να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.

Νωρίς σήμερα το πρωί, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά των κυβερνητικών δυνάμεων στο προάστιο της Δαμασκού Ζαμπαντανί και στην πόλη Χομς, ανακοίνωσαν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού της Συρίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook