Μπορεί να είναι μικρός, αλλά είχε αποκτήσει την τεχνική «επαγγελματία» διαρρήκτη το ανήλικο τσιγγανόπουλο που είχε ρημάξει μαζί με έναν ενήλικο φίλο του τα καταστήματα της Καρδίτσας! Εδώ και ένα μήνα, οι δυο τους είχαν κάνει συνολικά 16 διαρρήξεις πριν τους πιάσουν στα πράσα οι αστυνομικοί στην… 17η!

Ο 11χρονος συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο συνεργό του την στιγμή που έκλεβαν χρήματα από το κυλικείο που βρίσκεται στον σταθμό του ΟΣΕ στην πόλη. Οδηγήθηκαν στο τμήμα και εκεί ομολόγησαν τη μια μετά την άλλη άλλες 16
διαρρήξεις από τις οποίες άρπαξαν συνολικά 2.700 ευρώ, ένα laptop, επτά μπουκάλια ουίσκι και δυο κινητά. Ο υπολογιστής βρέθηκε κρυμμένος έξω από το σπίτι του 20χρονου και επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ οι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

*** Τα 15 συμπληρωμένα δελτία του "Πάμε Στοίχημα" αξίας 120 ευρώ που έκλεψε μαζί με 135 ευρώ από το πρακτορείο του ΟΠΑΠ ενός 37χρονου στην Χίο, δεν ήταν… τυχερά για τον 22χρονο Έλληνα διαρρήκτη που μπήκε από το παράθυρο! Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν μέσα στα όρια του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

*** Δυο σπίτια στην περιοχή «Κάτω Τρίτος» της Λέσβου χτύπησαν μέρα- μεσημέρι άγνωστοι διαρρήκτες, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί. Στο ένα, μιας ηλικιωμένης, μπήκαν παραβιάζοντας το παράθυρο αλλά δεν βρήκαν κάτι αξίας και έφυγαν άπρακτοι. Στο άλλο, που ανήκει σε μια 53χρονη, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και άρπαξαν ρούχα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ. Έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αγιάσου.


protothema.gr