Όταν οι διευθυντές του κινεζικού καναλιού NTD ρώτησαν την Τίνα Σοφού αν ήθελε να γίνει η παρουσιάστρια των ειδήσεων του καναλιού, εκείνη στην αρχή δεν ήξερε αν ήταν έτοιμη να βρεθεί μέσω της τηλεόρασης στο σαλόνι εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών κάθε μέρα. Όμως ύστερα από σοβαρή σκέψη, οι αρχικοί δισταγμοί της κάμφθηκαν.

Αυτό, όμως, που έκανε την Τίνα Σοφού να πάρει την απόφαση να γίνει μέλος της μεγάλης οικογένειας του καναλιού αποτέλεσε το γεγονός ότι το NTD ήταν εκείνο που έκανε γνωστή την επιδημία του SARS στο κινεζικό κοινό σώζοντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες ζωές.

'«Ήταν το ελληνικό πνεύμα μέσα μου που με έκανε να πω το "ναι''» είπε η κ. Σοφού. «Ήταν το καθήκον μου στην ελληνική ιστορία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα»', δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Νέο Κόσμο».

Το New Tang Dynasty Television, έχει τις βάσεις του στην Νέα Υόρκη με ανταποκριτές σε περισσότερες από 70 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι κύριοι στόχοι του καναλιού είναι η μετάδοση ειδήσεων χωρίς καμιά λογοκρισία μέσα και έξω από την Κίνα, η αποκατάσταση και η προώθηση της κινεζικής παράδοσης και η αμοιβαία κατανόηση μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Το NTD είναι αναγνωρισμένο από την οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ως ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά κανάλια, που παρέχει ελεύθερη πληροφόρηση στον κινεζικό λαό.

Η κ. Σοφού παρουσιάζει τις ειδήσεις για ενάμισι χρόνο τώρα και νιώθει περήφανη που είναι μέρος ενός τόσου σημαντικού σκοπού. Όταν ρωτήθηκε ν μπορεί να καταλάβει τον κινεζικό πολιτισμό, εκείνη απάντησε ότι επειδή προέρχεται από ένα αρχαίο πολιτισμό, όπως είναι ο ελληνικός, ήταν πιο εύκολο για εκείνη να καταλάβει έναν άλλον αρχαίο πολιτισμό, όπως είναι ο κινεζικός.

«Ο αυθεντικός πολιτισμός είναι ακόμα εκεί. Είναι βασισμένος σε έναν "θεϊκό" πολιτισμό, κάτι που έχουμε μάθει από την μυθολογία μας, όπως οι ιστορίες του Ηρακλή. Υπάρχει ηθικό δίδαγμα σε πολλές κινεζικές ιστορίες όπως και στους ελληνικούς μύθους» επισήμανε η κ. Σοφού.