Το πρωί της Παρασκευής παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στο κολυμβητήριο Χανίων από το Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το ΝΟΧ:

«Παρουσία πλήθους κόσμου, σύσσωμης της οικογένειας του Ναυτικού Ομίλου Χανίων αλλά και εκπροσώπων των τοπικών φορέων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (6/1) το πρωί, ανήμερα των Φώτων, ο αγιασμός των υδάτων του κολυμβητηρίου Χανίων. Πρόκειται για μία παράδοση η οποία τηρήθηκε για μία ακόμη χρονιά από τον Χανιώτικο Όμιλο, ο οποίος με την ευκαιρία της αξίας του συγκεκριμένου ορθόδοξου χριστιανικού εορτασμού, απέστειλε το μήνυμα της αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες που διανύει η χώρα μας.

Στο λόγο που απηύθυνε, η πρόεδρος του Ν.Ο. Χανίων, κ. Πράπα-Μυλωνάκη, αναφέρθηκε στην ανάγκη το κολυμβητήριο Χανίων, το οποίο αποτελεί το σύμβολο του αθλητισμού στα Χανιά, να παραμείνει ανοικτό, ζητώντας τη στήριξη των αρχών αλλά και των γονέων ενώ στο ίδιο πλαίσιο κυμάνθηκαν και οι ομιλίες της βουλευτού Χανίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κυρίας Ευαγγελίας Κουρουπάκη αλλά και του αντιδημάρχου Χανίων, κυρίου Κωνσταντίνου Πρωτοπαπαδάκη, οι οποίοι τόνισαν από την πλευρά τους πως θα επιδιώξουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιξοότητες και το κολυμβητήριο Χανίων να καταφέρει να τις "νικήσει"...

Μετά το πέρας του αγιασμού, ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Ο. Χανίων, με τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί να ήταν ο Γιώργος Μελεμένης από το τμήμα κανόε καγιάκ».

Λευτέρης Αντωνακάκης