Στις δύσκολες ημέρες της οικονομικής κρίσης, αν κάποιος αφήνει γενναία… φιλοδωρήματα αντιμετωπίζεται με καχυποψία. Αυτό συνέβη και με τις δυο… γαλαντόμες φίλες που έκαναν τα ψώνια τους στα μαγαζιά της Αλεξανδρούπολης μοιράζοντας αφειδώς πουρμπουάρ.

Την απρόσμενη άνεση, όπως αποδείχθηκε, τους την έδινε το… κάλπικο χρήμα που σκορπούσαν για να κάνουν τις αγορές τους! Ένας καταστηματάρχης που παραξενεύτηκε από την συμπεριφορά των δυο γυναικών, εξέτασε πιο προσεκτικά τα χαρτονομίσματα με τα οποία τον είχαν πληρώσει και του φάνηκαν πλαστά. Έτσι, ειδοποίησε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας έκαναν έρευνες για να εντοπίσουν τις ύποπτες.

Οι δύο γυναίκες, μία 53χρονη και μία 51χρονη, εντοπίστηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και ακινητοποιήθηκαν. Πάνω τους βρέθηκαν τρία χαρτονομίσματα των 100, των 50 και των 20 ευρώ με σαφή ίχνη πλαστότητας κι έτσι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της 51χρονης εκκρεμούσε και μια ανεκτέλεστη καταδικαστική απόφαση. Έτσι, τα… ψώνια κατασχέθηκαν και οι δυο παραχαράκτριες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook