Πέπλο μυστηρίου φαίνεται ότι καλύπτει την κατάσταση της υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που εντείνεται η φημολογία ότι πάσχει από καρκίνο του παχέως εντέρου και στην Άγκυρα επεξεργάζονται σενάρια για την αντικατάσταση του.

Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο όταν μία ανακοίνωση του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφερε ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Αναφορές σε τουρκικά ΜΜΕ, τότε μιλούσαν για αφαίρεση πολύποδα, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για καρκίνο.

Ωστόσο, οι φήμες εντείνονται και από τα «σφραγισμένα στόματα» στην Άγκυρα που δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο για την υγεία του Ερντογάν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του το κόμμα του Τούρκου πρωθυπουργού ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός Ερντογάν λέει ότι είναι καλά».

\"\"

Όσοι «ψιθυρίζουν» ότι πράγματι κάτι τρέχει με την υγεία του Τούρκου πρωθυπουργού αναφέρουν ως βασικό επιχείρημα ότι από την έναρξη της θητείας του δεν περνάει μέρα που να μην κάνει δήλωση και να μην φιλοξενείται στις τουρκικές εφημερίδες. Ωστόσο, από τον περασμένο μήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν απών. Η εξήγηση που δόθηκε- ότι δηλαδή ξεκουραζόταν μετά την εγχείρηση- δεν στάθηκε αρκετή για να φρενάρει τα σενάρια.

Νέο γύρο φημών πυροδότησε και η ισραηλινή εφημερίδα, Jerusalem Post φιλοξένησε αποκαλύψεις Τούρκου μπλόγκερ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο μπλόγκερ ισχυρίζεται πως είδηση για την ασθένεια του Εντογάν από καρκίνο του παχέως εντέρου αποτελεί κοινό μυστικό στη ιατρική κοινότητα της Τουρκίας.

Ο μπλόγκερ επικαλείται ανώνυμη δήλωση γιατρού με σχέσεις κοντά στον πρωθυπουργό ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση και ανέφερε ότι ο Ερντογάν παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.

\"\"

Μία ακόμη ανώνυμη πηγή της ακαδημαϊκής κοινότητας φέρεται να είπε στον μπλόγκερ ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμενόταν να ξεκινήσει την χημειοθεραπεία τον προηγούμενο μήνα.

Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που σημειώνουν ότι στην τελευταία δημόσια συνάντηση του με τον ηγέτη της Χαμάς στις 3 Ιανουαρίου εμφανίστηκε χλωμός και εμφανώς καταβεβλημένος.

(real)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook