Στην Έκθεση του Ν. Δελχί η εταιρεία DC Design παρουσίασε το Avanti, ένα… εγχώριο sports car που φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της κατηγορίας στην ινδική αγορά.

Η DC Design είναι μια ινδική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή αυτοκινήτων από την κατηγορίας του… Tata έως και εκείνης των πολυτελών Bentley! Έως τώρα, όμως, ο Ινδός κατασκευαστής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο μοντέλο ευρείας παραγωγής, καθώς έχει περιοριστεί αποκλειστικά στην κατασκευή one-and-off πρωτοτύπων μοντέλων για την ινδική κυρίως αγορά για λογαριασμό εταιρειών, όπως η Renault και η GM.

Σε αντίθεση, όπως όλα δείχνουν, σήμερα η DC Design προχωρά ένα βήμα πιο μπροστά παρουσιάζοντας μια σπορ κατασκευή, το Avanti, το οποίο θα κατασκευάζεται στην πόλη Pune της Ινδίας. Φιλοδοξία των ιθυνόντων της DC Design είναι να παράγουν –αρχικά- περί τις 200 μονάδες σε ετήσια βάση, ενώ, αν οι πωλήσεις του μοντέλου κριθούν ικανοποιητικές, τότε ως μακροπρόθεσμος στόχος τίθεται η δημιουργία 2.000 Avanti το χρόνο.

Σχεδιαστικά, το Avanti είναι ένα κουπέ μοντέλο το οποίο δανείζεται πολλά στοιχεία από γνωστά ευρωπαϊκά supercars (θυμίζει κάτι από Audi R8, Ferrari 458 Italia και Bertone Mantide, κακά τα ψέματα!). Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειές του φιλοξενείται ένας 4κύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων της Ford, κατά πάσα πιθανότητα ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος EcoBoost, ο οποίος αποδίδει 265 ίππους.

\"http://www.4troxoi.gr/files/Image/0000888_WORLD_NEWS/DCAvanti04.jpg\"

Συνεργάζεται δε, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, με ένα κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επίσης της Ford, ή με ένα κλασικό χειροκίνητο 6αρι, εξασφαλίζοντας στο αμάξωμα των 1.560 κιλών (όσο ακριβώς είναι και το αντίστοιχο του Audi R8!) επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 7 δλ. Από εκεί και πέρα, η εταιρεία σχεδιάζει να βάλει στην παραγωγή μια ακόμα έκδοση του Avanti, η οποία θα κινείται από έναν V6 κινητήρα της Honda, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 400 ίππους.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το 4κύλινδρο Avanti θα κοστίζει στην αγορά της Ινδίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, περί τα 43.000 ευρώ.

\"http://www.4troxoi.gr/files/Image/0000888_WORLD_NEWS/DCAvanti03.jpg\"

(4troxoi)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook