Κανονικά πραγματοποιούνται σήμερα, Σάββατο, τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου μετά την εξασθένηση των ανέμων και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Ωστόσο, δεν πραγματοποιούνται ακόμη τα δρομολόγια των πλοίων από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά και Πρίνου-Καβάλας.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας θα σημειωθεί το Σάββατο, με εξασθένηση των ανέμων, οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Ωστόσο, σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην Αττική ο υδράργυρος θα δείξει από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στη Θεσσαλονίκη, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθεί χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ και θα εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook