Με σημαντικές προσφορές και μειώσεις τιμών που αγγίζουν και το 70% προσπαθούν οι καταστηματάρχες να προσελκύσουν όσο περισσότερους πελάτες μπορούν ακόμη και πριν την επίσημε έναρξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκινά βάσει του νόμου στις 15 Ιανουαρίου.

Οι έμποροι προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος για διενέργεια προσφορών, δεδομένου ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε οριακή κατάσταση.

«Ουσιαστικά, η αγορά έχει μπει ήδη από τις 3 Ιανουαρίου σε περίοδο προεκπτώσεων και προσφορών και μάλιστα με δυναμικούς ρυθμούς. Λίγη σημασία έχει πια, με την κατάσταση που επικρατεί στους τζίρους των καταστημάτων, αν οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 15, στις 16, ή στις 14 του μήνα», δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης. Η ΕΣΕΕ, πάντως, εξετάζει την πλήρη απελευθέρωση των προσφορών προκειμένου να ενισχυθεί ο εμπορικός κλάδος που καταρρέει υπό το βάρος της κρίσης.

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων διαπιστωθεί παράβαση ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξηθεί έως το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook