Ομάδα πρώην και νυν εφοριακών με βίλες και offshore έχει μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή.

Μετά τον \”καυτό\” φάκελο που έχει στα χέρια του ξεκίνησε μεγάλη δικαστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πλούτος αυτός αποκτήθηκε νόμιμα ή αποτελεί προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που έλεγξαν οι εμπλεκόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Έχει ήδη δοθεί παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, όπως αναφέρει \”Το Έθνος\”, προκειμένου να διενεργηθεί εξονυχιστική έρευνα, ενώ και οι φάκελοι των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι εφοριακοί θα γίνουν φύλλο και φτερό.

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί έλεγχος σε πόθεν έσχες ακόμα και συγγενικών τους προσώπων και κυρίως εκείνων που εμφανίζονται με περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους, ενώ θα γίνει έρευνα σε υποθηκοφυλακεία χωρίς να αποκλείεται και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Συνταξιούχος εφοριακός κατέθεσε ως μάρτυρας στον οικονομικό εισαγγελέα, αναφέροντας πως αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους και πως είχε καταγγείλει τη δράση τους στη Δικαιοσύνη στα τέλη του 2001.

Μετά από μήνυση που είχε υποβάλει το 2001 κατά παντός υπευθύνου, επτά εφοριακοί βρέθηκαν κατηγορούμενοι για την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, με τη ζημία που προκάλεσαν να υπολογίζεται στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί απαλλάχθηκαν δύο φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά ο Άρειος Πάγος άνοιξε εκ νέου την υπόθεση, στέλνοντας τους ξανά στο εδώλιο.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook