Τα πιο γνωστά κλαμπ της Αθήνας μετατρέπονται σε «cheep bars» σε μια προσπάθεια να αποσοβήσουν τα χειρότερα ποντάροντας σε μεγαλύτερη κατανάλωση με μικρότερο ωστόσο περιθώριο κέρδους. Τα σημάδια άλλωστε είχαν κάνει την εμφάνισή τους πριν από τις γιορτές.

Οι επιχειρηματίες πάσχιζαν να γεμίσουν τα πολυτελή μαγαζιά τους, ενώ την ίδια στιγμή η νεολαία στρεφόταν σε πιο οικονομικές λύσεις, σε φθηνά μπαρ και εστιατόρια, αδυνατώντας να πληρώσει 10 ευρώ για ένα ποτό, χαράτσι που ίσχυε τα τελευταία περίπου 10 χρόνια. Η αρχή έγινε με ένα εκ των πιο γνωστών και διαχρονικών νυχτερινών κλαμπ των Αθηνών, το «Villa Mercedes», η διεύθυνση του οποίου ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του νέου έτους η νέα τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει θα ορίζει την τιμή ποτού στα 5 ευρώ, την τιμή φιάλης στα 75 ευρώ και την τιμή στο σφηνάκι στα 3 ευρώ. Μια είδηση που έρχεται να επιβεβαιώσει τη μεγάλη ανατροπή στα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για το κλαμπ διασκέδασης με την ίσως πιο σκληρή πολιτική στο θέμα του περιβόητου face control, αλλά και με πολλές άλλες «παραξενιές», όπως για παράδειγμα την απαραίτητη παρουσία αιθέριων υπάρξεων ως προϋπόθεση σε κάθε τραπέζι. «Αν δεν υπήρχαν γυναίκες στην παρέα, ο σερβιτόρος δεν εκτελούσε την οποιαδήποτε παραγγελία και το τραπέζι δεν άνοιγε», λέει στο «ΘΕΜΑ» ένας από τους θαμώνες του εν λόγω κλαμπ. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, ο ντόρος που προκλήθηκε από την εντυπωσιακή μείωση των τιμών στα ποτά που σερβίρει, αν μη τι άλλο, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

protothema.gr