Στις εκδηλώσεις στις 15 Ιανουαρίου, για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την παρουσία του Κρητικού στοιχείου στο Μόντρεαλ κλήθηκε να παραστεί ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, από τον εκπρόσωπο του συλλόγου των Κρητικών της Καναδικής πόλης Μιχάλη Χριστοδουλάκη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Περιφέρεια Κρήτης ο κ. Χριστοδουλάκης περιέγραψε στον Περιφερειάρχη την πρόοδο του Κρητικού στοιχείου στο Μόντρεαλ όπου αριθμητικά ξεπερνά σήμερα τους 4.000.

«Στις 15 Ιανουαρίου πρόκειται να κάνουμε την πρώτη μας εκδήλωση και θα θέλαμε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης να δώσει το «παρών» και να μας τιμήσει με την παρουσία του» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρητικού συλλόγου Μόντρεαλ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι η Περιφέρεια θα είναι παρούσα για τα 100 χρόνια της Κρητικής ομογένειας στο Μόντρεαλ, επισημαίνοντας ότι η Κρήτη θα βρίσκεται πάντα κοντά στους Κρητικούς όπου γής.

«Η Περιφέρεια Κρήτης είναι δίπλα στους ομογενείς μας με τους οποίους πάντα θα συνεργαζόμαστε», είπε ο Περιφερειάρχης. Στην σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Νίκος Καστρινάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μπαντουβάς ο οποίος τον Μάρτιο του 2009 ως τότε βουλευτής μαζί με τον σημερινό βουλευτή Μανόλη Στρατάκη είχαν εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινουβούλιο σε εκδηλώσεις προς τιμήν του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μόντρεαλ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook