Ο απολογισμός των θυμάτων από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι στην πόλη Μούμπι της Νιγηρίας έφθασε τους 21, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Παρασκευή σε αίθουσα στο Μούμπι όπου Χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να θρηνήσουν για τα θύματα επίθεσης που είχε σημειωθεί μια ημέρα νωρίτερα.

Το Μούμπι βρίσκεται στην πολιτεία Ανταουάμα, στη βορειοανατολική Νιγηρία, εκεί όπου δραστηριοποιείται η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, τα μέλη της οποίας ευθύνονται για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις των τελευταίων μηνών.

Κάτοικοι της πρωτεύουσας της Ανταουάμα, Γιόλα, είπαν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον Χριστιανών οι οποίοι την Παρασκευή έβγαιναν από εκκλησία σκοτώνοντας πολλούς από αυτούς. Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την επίθεση.

Την ίδια ημέρα, ένα ζευγάρι Χριστιανών έπεσε νεκρό από τα πυρά αγνώστων στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της απομακρυσμένης βορειοανατολικής επαρχίας Μπόρνο, όπου τους τελευταίους 18 μήνες σημειώνονται οι περισσότερες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ.

Πριν από λίγες ημέρες, εφημερίδα της Νιγηρίας δημοσίευσε προειδοποίηση της οργάνωσης, το όνομα της οποίας σημαίνει «Απαγορεύεται η δυτική εκπαίδευση», που καλούσε τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν εντός τριών ημερών τις περιοχές της βόρειας Νιγηρίας, στην πλειονότητά τους με μουσουλμανικό πληθυσμό, αλλιώς θα τους σκότωνε.