Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Χανίων αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα από την είδηση ότι το Σάββατο, ένας άστεγος άντρας, 62 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή σε παγκάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, καταβεβλημένος από το κρύο και την ανέχεια.

Το άψυχο κορμί του 62χρονου, εντόπισε στις 8:20 το βράδυ ένας άντρας που διατηρεί περίπτερο στην πλ. Δημοτικής Αγοράς, και ειδοποίησε με το κινητό του τις αρχές.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον άντρα και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως είχε δημοσιεύσει από το βράδυ του Σαββάτου το Flashnews.gr, ο 62χρονος δεν έφερε κάποιο τραύμα ή ενδείξεις ότι το συμβάν προέρχεται από εγκληματική ενέργεια και θεωρείται πια  βέβαιο ότι ο θάνατός του προήλθε από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο αστέγου από το κρύο και τις κακουχίες στα Χανιά αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα μπροστά στο παγκάκι που ξεψύχησε ο 62χρονος

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες αφότου έγινε ευρέως γνωστό το θλιβερό περιστατικό, πολίτες αποφάσισαν και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, δίπλα στο δέντρο και την "περικαλή" φάτνη, μπροστά στο παγκάκι που άφησε την τελευταία του πνοή, ο άτυχος άνδρας.

Οργή και θλίψη στην τοπική κοινωνία

Αντιδράσεις για την ολιγωρία, πολιτών και πολιτείας, έχουν εκφραστεί και μέσα από το διαδίκτυο με σχόλια και παρατηρήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μέσα από σχόλια που έφτασαν στο Flashnews.gr

«Μπράβο μας !! μπράβο στους Χανιώτες μπράβο ... αναρωτιέμαι στους πόσους νεκρούς σταματάμε να αδιαφορούμε και υποκριτικά να βοηθούμε??, αναφέρει μεταξύ όλων το πρώτο σχόλιο αναγνώστη

ενώ σε άλλο σχόλιο εκφράζεται η ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, που το τελευταίο διάστημα, σε πανελλαδικό επίπεδο, παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.

Τόσα άδεια κτίρια στην πόλη μας!!! Δεν περισσεύει κανένα γι' αυτούς που πεθαίνουν από το κρύο!!! Ντροπή στην πολιτεία και στην κοινωνία μας που αναλώνεται σε συζητήσεις και απραγματοποίητα "σχέδια πρόνοια;"!!!”

"Αυτός ο άνθρωπος πέθανε από τη περηφάνια του καθώς ποτέ δεν ζητιάνευε ούτε ζήτησε κάτι παραπάνω από αυτό που αξίζει σε κάθε άνθρωπο για να ζήσει αξιοπρεπώς. Αυτός ο άνθρωπος πέθανε από το κρύο από την πείνα και από την εξαθλίωση. Και όμως τους προσπερνάμε όλους αυτούς τους ανθρώπους λες και είναι ζώα. Αυτό είναι ένα καμπανάκι σε όλους μας και ίσως περισσότερο στους τοπικούς άρχοντες. Είναι κρίμα και άδικο τέτοια περιστατικά να συμβαίνουν το 2012. Ας μας προβληματίσει όλους αυτό το γεγονός και τον καθένα ξεχωριστά", σημειώνει επισκέπτης του Flashnews.gr

Το βέβαιο είναι το τραγικό συμβάν χτυπάει καμπανάκι στους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και στους πολίτες της, να δουν κατάματα το πρόβλημα και να κινητοποιηθούν για την αντιμετώπισή του