Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πέντε καταστήματα διέρρηξε και έκλεψε ένας 27χρονος Ηρακλειώτης, την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων.

Ο δραστήριος «διαρρήκτης» όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αγαπημένη του «συνήθεια» καθώς το πρωί του Σαββάτου αστυνομικοί του Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω, ενώ είχε «ανοίξει» ένα σουβλατζίδικο.

Ο 27χρονος, έγινε τσακωτός μέσα στο μαγαζί, ιδιοκτησίας ενός 54χρονου. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το ποσό των 40 ευρώ καθώς και δύο κατσαβίδια, ένα σκερπάνι και τρεις φακοί, ως διαρρηκτικά εργαλεία.

Από την ενεργούμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 27χρονος εκδηλώνοντας όμοιο τρόπο δράσης, δηλαδή διάρρηξη εισόδου ή παραθύρου με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφερε, το βράδυ της Παρασκευής είχε προβεί στις πέντε παρακάτω περιπτώσεις κλοπών

Από κατάστημα – ζαχαροπλαστείο ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των [20] ευρώ ενώ προξένησε φθορές στην είσοδο αξίας [300] ευρώ.

Από κατάστημα καφενείο ιδιοκτησίας 52χρονης υπηκόου Βουγλαρίας, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των [20] ευρώ καθώς και έναν φακό αξίας [10] ευρώ, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και τον οποίο η παθούσα αναγνώρισε και της αποδόθηκε, ενώ οι προκληθείσες στην είσοδο φθορές, ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των [100] ευρώ.

Σε κατάστημα εμπορίας λευκών ειδών ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, προκάλεσε αναστάτωση στο χώρο πλην όμως δεν αφαίρεσε κάτι, ενώ προκάλεσε φθορές σε παράθυρο αξίας [100] ευρώ περίπου.

Σε κατάστημα – καφετερία ιδιοκτησίας 43χρονης ημεδαπής, εισήλθε παραβιάζοντας κεντρική είσοδο, πλην όμως δεν αφαίρεσε κάτι.

Σε κατάστημα – οβελιστήριο ιδιοκτησίας 35χρονου ημεδαπού, αποπειράθηκε να εισέλθει στο εσωτερικό του, προκαλώντας φθορές αξίας [80] ευρώ περίπου.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook