Μια γέφυρα έχει συνήθως δύο πλευρές. Ωστόσο, πως θα αποκαλούσατε μια γέφυρα που διασχίζει έναν ποταμό από τρεις πλευρές; Οι πολίτες της Midland στο Michigan των ΗΠΑ, βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτό το αίνιγμα αλλά βρήκαν τη λύση. Πήραν τις λέξεις bridge (γέφυρα) και tri και τα συνδύασαν. Έτσι, βρέθηκε η ονομασία της μοναδικής αυτής γέφυρας: The Tridge.

Οι γέφυρες τριών κατευθύνσεων συνήθως ονομάζονται tri-bridges και δεν πρέπει να συγχέονται με τις y-bridges στις οποίες η κυκλοφορία έρχεται από την μια πλευρά και στη συνέχεια χωρίζεται σε διχάλα προς δύο κατευθύνσεις. Η tridge επιτρέπει την κυκλοφορία τριών κατευθύνσεων. Η εν λόγω tri-bridge είναι μία από τις δώδεκα στον κόσμο, εκ των οποίων μόνο οι τέσσερις είναι για πεζούς.

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (2)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (3)

Δεν επιτρέπεται να την διασχίσουν αυτοκίνητα και μηχανοκίνητα οχήματα, αφού χτίστηκε για τους ανθρώπους, έτσι ώστε να διασχίζουν με τα πόδια τη συμβολή των ποταμών Tittabawassee και Chippewa που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Midland. Οι γέφυρες συναντιόνται σε ένα μόνο κεντρικό πυλώνα, ο οποίος τις υποστηρίζει ακτινωτά. Κάθε ακτίνα έχει μήκος 55 μέτρα.

Η tridge είναι περιτριγυρισμένη από το St Charles και τα πάρκα Chippewassee και είναι ένα αρκετά κομβικό σημείο για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου στην Midland. Τα βράδια του καλοκαιριού αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας της πόλης, αφού βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Midland. Μεταξύ άλλων, η γέφυρα είναι μαγνήτης για τους skateboarders που δεν μπορούν να αντισταθούν στην τριπλή ακτινωτή πλατφόρμα.

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (4)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (6)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (7)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (8)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (9)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (10)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (11)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (12)

Γέφυρα τριών κατευθύνσεων στο Michigan (5)


(otherside)