Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στη Κρήτη, διαμαρτυρόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι.

 Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η υπομονή που έχουν δείξει μέχρι τώρα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους φορείς:

Συγκεκριμένα με επιστολή τους τονίζουν ότι:

«Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έγιναν με τους φορείς του Υπουργείου Υγείας  ( Υπουργός, Υφυπουργοί, Γεν. Γραμματείς) μας έδωσαν καταλυτική ημερομηνία πληρωμής των δεδουλευμένων μας την 20/12/2011.
Κάναμε υπομονή και την εκμεταλλευτήκαν.

Είμαστε 1 χρόνο απλήρωτοι αλλά αυτοί εισέπραξαν την προσφορά μας όλο αυτό το χρόνο προς τους συμπολίτες μας ως αδυναμία και όχι ως κίνηση αυξημένης ευθύνης.
Αδυνατούμε πλέον να χρηματοδοτούμε το κράτος και την δήθεν κοινωνική πολιτική του Υπουργείου, πληρώνοντας από την τσέπη μας τα έξοδα για τις διακομιδές των ασθενών και να επιφορτιζόμαστε καθήκοντα και υποχρεώσεις άλλων οργανισμών.

Το ποτήρι ξεχείλισε, η ανικανότητα και ο στρουθοκαμηλισμός ορισμένων πρέπει να πάψει να  υπάρχει .

Από την Δευτέρα 9/1/2012 κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας συνεχίζοντας με εντατικότερους ρυθμούς και με μειωμένα τα ποσοστά ασφαλείας την ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  για την καταβολή των δεδουλευμένων μας και διοργανώνουμε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία των πόλεων ανά την Ελλάδα».