Την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών ώστε να αρχίσει να λειτουργεί η εταιρεία «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», η οποία πρόκειται να αναλάβει το σχεδιασμό και την κατασκευή μεγάλων οδικών έργων στο νησί (αναβάθμιση Βόρειου Άξονα κ.ά.), αναδεικνύει ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης.

Ο κ. Δαμιανάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη, στην οποία αναφέρεται στις κωλυσιεργίες που παρατηρούνται, κάνοντας λόγο για ασυνέπεια της διοίκησης, καθώς, σύμφωνα με τις σχετικές διαβεβαιώσεις, η εταιρεία θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί.

Αναλυτικότερα, στην επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει:
«Τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής μου στη Βουλή (αρ. 933/31-5-2011), στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σχετικά με τις καθυστερήσεις στη σύσταση της εταιρείας “Υποδομές Κρήτης Α.Ε.”, έλαβα ρητές διαβεβαιώσεις από τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη ότι η λειτουργία της εταιρείας είναι θέμα χρόνου μετά και την υπογραφή της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης με φορέα χρηματοδότησης το υπουργείο Οικονομικών. Ωστόσο, από τις 9 Σεπτεμβρίου 2011, οπότε και προκηρύχθηκαν οι θέσεις του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας. Καταδεικνύεται έτσι ασυνέπεια από την πλευρά της διοίκησης, παρότι η σημασία των συγκεκριμένων έργων για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη είναι τεράστια».

Ο Χανιώτης βουλευτής υπογραμμίζει ακόμη ότι παρατηρείται κωλυσιεργία τη στιγμή που τα έργα αναβάθμισης και ολοκλήρωσης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης και συγκεκριμένου τμήματος του Νότιου Οδικού Άξονα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 166 «έργα προτεραιότητας» και, επιπλέον, αναμένεται να δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook