Τρεις Αυστραλοί οικολόγοι ακτιβιστές επιβιβάστηκαν σε ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό σήμερα διαμαρτυρόμενοι για το ετήσιο κυνήγι φαλαινών στην Ανταρκτική, ανακοίνωσε η οργάνωση Sea Shepherd, η οποία τάσσεται εναντίον της συνέχισης της θήρευσης τους.

Οι τρεις ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Forest Rescue ανέβηκαν στο πλοίο με βοήθεια από την Sea Shepherd Conservation Society, τα πλοία της οποίας ακολουθούν ένα στόλο ιαπωνικών φαλαινοθηρικών που κατευθύνεται στο Νότιο Ωκεανό.

Οι ακτιβιστές δεν αφέθηκαν να φύγουν και είναι «αιχμάλωτοι σε ένα ιαπωνικό φαλαινοθηρικό», σύμφωνα με την Sea Shepherd. Η οργάνωση Forest Rescue ειδικεύεται σε δράσεις για την προστασία της φύσης, ειδικά την αποτροπή της παράνομης υλοτομίας.

Ένας εκπρόσωπος της, ο Μάικλ Μοντγκόμερι, επιβεβαίωσε το συμβάν και πρόσθεσε ότι σκοπός της ενέργειας της οργάνωσης είναι τα ιαπωνικά σκάφη να εγκαταλείψουν τα αυστραλιανά χωρικά ύδατα. «Δεν χρειάζεται να σκοτώνουμε πλέον αυτά τα όμορφα πλάσματα», δήλωσε.

Η Sea Shepherd ανέφερε ότι οι ακτιβιστές προσέγγισαν το ιαπωνικό πλοίο Shonan Maru 2 υπό την κάλυψη του σκότους με μια βάρκα, με την βοήθεια δύο ακόμα πλεούμενων.

«Κρατούνται αιχμάλωτοι στα αυστραλιανά χωρικά ύδατα από ένα ιαπωνικό πλοίο που εισέβαλε και σε αυτό επιβαίνει προσωπικό του στρατού της Ιαπωνίας», ανέφερε η οργάνωση.

Οι ακτιβιστές έφεραν ένα μήνυμα που έγραφε «επιστρέψτε μας στις ακτές της Αυστραλίας και μετά φύγετε από τα χωρικά μας ύδατα».

Η φαλαινοθηρία απαγορεύεται μετά το μορατόριουμ που κηρύχθηκε το 1986, όμως η Ιαπωνία συνεχίζει να θηρεύει εκατοντάδες κήτη κάθε χρόνο χάρη σε ένα νομικό παραθυράκι το οποίο την επιτρέπει για «επιστημονικούς» σκοπούς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook