Ο Ραούλ Κιρίνο Γκάρσα, 30 ετών, ο οποίος εργαζόταν για την εφημερίδα La ultima palabra που εκδίδεται στην πολιτεία Νουέβο Λεόν, δολοφονήθηκε στην Καντερέιτα, στην \”μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι\”, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους εκπρόσωπος των διωκτικών αρχών.

\”Δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα ενόπλων ενώ εκινείτο με το όχημά του το απόγευμα της Παρασκευής\”, πρόσθεσε η πηγή αυτή, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για τους δράστες της δολοφονίας.

Ο Ραούλ Κιρίνο Γκάρσα είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που δολοφονείται εφέτος στο Μεξικό–όπου 11 συνάδελφοί του είχαν την ίδια τύχη το 2011.

Τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί ή εξαφανιστεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Στελέχη του Οργανισμού και της Διαμερικανικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH) απαίτησαν τον Οκτώβριο από τις αρχές να προστατεύουν τους δημοσιογράφους.

Η πλειοψηφία των επιθέσεων εναντίον λειτουργών του Τύπου και των δολοφονιών δημοσιογράφων στο Μεξικό σημειώνονται στις βόρειες πολιτείες της χώρας όπου μαίνεται ο αιματηρός πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής των ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook