Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξουν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα στον Ελλαδικό χώρο, εξέφρασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος για θέματα ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5. Χωρίς μάλιστα να αποκλείει ότι θα υπάρξει άμεσο ενδιαφέρον από εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά στα αποθέματα στα αποθέματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης ο κ. Μανιάτης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αργότερο στις αρχές Απριλίου θα υπάρχει ανάδοχος για να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες και μέσα στο φθινόπωρο η χώρα να ξέρει -για πρώτη φορά- τα ακριβή αποθέματά της στις περιοχές αυτές.

Έτσι θα μπορεί αμέσως μετά, και πάντως έως το τέλος της χρονιάς, θα μπορεί να προκηρυχθεί ένας μεγάλος γύρος παραχωρήσεων 10-15 οικοπέδων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.

Ο υφυπουργός Ενέργειας τόνισε ότι αν και είναι σίγουρο ότι η αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα βοηθήσει αναμφίβολα τη χώρα, δεν θα λύσει και τα προβλήματά της.

«Πράγματι έχουμε αξιόλογα κοιτάσματα υδρογονανθράκων -και πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αλλά δεν θέλω να πιστέψουμε ότι θα λύσουμε τα προβλήματα της Ελλάδας με αυτούς τους υδρογονάνθρακες», μεταξύ άλλων γιατί αυτή η διαδικασία, όπως τόνισε ο κ. Μανιάτης, χρειάζεται αρκετά χρόνια μέχρι να αποδώσει δημόσια έσοδα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook