Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κούλουρη για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος τραυματίστηκε στο περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, στη διασταύρωση της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση. Ο ίδιος φέρεται να καταθέτει ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο, τους μίλησε απαξιωτικά και κάποια στιγμή έβαλε μπροστά και έπεσε επάνω του.

Ο ειδικός φρουρός, που μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι υπέστη διάστρεμμα, του τοποθετήθηκε νάρθηκας και θα μείνει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Ο κ. Κούλουρης αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Ο πρώην βουλευτής έχει εκφράσει τη λύπη του για το περιστατικό. Ο ίδιος παραδέχεται ότι παραβίασε τον ΚΟΚ, όχι όμως ότι έβαλε εμπρός το αυτοκίνητο και τραυμάτισε τον αστυνομικό.

«Όχι, δεν είναι στο ήθος μου ούτε στην πρακτική μου. Να πάρω το αυτοκίνητο να χτυπήσω τον αστυνομικό; Προς τι; Τους λέω ανοίχτε το δρόμο για να μπορώ να παρκάρω, γιατί το αυτοκίνητο είναι στη μέση του δρόμου. Αυτοί έβαλαν τα χέρια τους εκεί και στάθηκαν. Αυτό το πράγμα το μετασχημάτισαν έπειτα σε χτύπημα από το αυτοκίνητό μου» δήλωσε στο Mega ο κ. Κούλουρης.

Ο Κ.Κούλουρης οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Πέρα από αυτό ο κ. Κούλουρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

«Ιδιαίτερη μεταχείριση»

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΣΕΦΕΑΑ), με ανακοίνωσή του, διατυπώνει ερωτηματικά για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και διατυπώνει υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση του πρώην βουλευτή.

Παράλληλα, το ΣΕΦΕΑΑ ζητά την παρέμβαση των ανώτατων δικαστικών Αρχών της χώρας «ώστε να διαλευκανθεί απόλυτα το γεμάτο ερωτηματικά περιστατικό της 07/01/2012».

Το Σωματείο των Ειδικών Φρουρών αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η διαδικασία που μας περιγράφεται αλλά και το δελτίο τύπου της Αστυνομίας, το οποίο με ιδιαίτερη σπουδή στρογγυλοποιεί και ωραιοποιεί τις ενέργειες του πρώην υπουργού, μας δημιουργεί υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση κατά την διαδικασία που ακολούθησε μετά το περιστατικό.

»Επίσης η αδράνεια στην δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας, το γεγονός ότι δεν κατέθεσε κανένας αστυνομικός σε καμιά υπηρεσία μετά το περιστατικό, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

»Το μοναδικό ευτυχές γεγονός συνδέεται με την αποφυγή τραγικής κατάληξης του συναδέλφου, μετά την ενέργεια του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη να στρέψει το αυτοκίνητο του πάνω του. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

»Η κοινωνία και ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:

«Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

» Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

» Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

» Ειδικότερα, την 23.30 ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός ειδικού φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου.

» Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, απ' όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

» Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

» Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία».


in.gr