Οι οικονομικοί εισαγγελείς, κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα προσέλθουν την Δευτέρα για τρίτη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, προκειμένου να δώσουν για ακόμη μια φορά εξηγήσεις για τις παρεμβάσεις που κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν στο έργο τους.

Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον Φώτη Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων και, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφεραν ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα, προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται.

Παράλληλα, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

Κατά την αυριανή συνάντησή τους με τον κ. Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, όπως δημοσιεύει η zougla.gr, θα διευκρινίσουν εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων αυτών προσώπων αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Πάντως, οι διευκρινίσεις αυτές των δύο εισαγγελικών λειτουργών θα είναι καθοριστικές, καθώς θα κριθεί η περαιτέρω τύχη της υπόθεσης. Πιο συγκεκριμένα, θα κριθεί εάν θα παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα, εάν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση ή εάν θα ελεγχθούν (ποινικά και πειθαρχικά) οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν κατήγγειλαν ή δεν αντέδρασαν άμεσα, όπως είχαν την υποχρέωση, σε αξιόποινες ενέργειες τρίτων προσώπων.