Σε συναγερμό βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αστυνομικές και λιμενικές Αρχές μετά τις υπηρεσιακές πληροφορίες που μιλούν για ενδεχόμενο χτύπημα με …άρωμα τρομοκρατίας.

Μόλις πριν από τρεις ημέρες διαβιβάστηκε, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Πατρίς» και στις λιμενικές Αρχές της Κρήτης εμπιστευτικό σήμα με το οποίο ζητείται η λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας ως προς τον εντοπισμό εκρηκτικών υλών και μηχανισμών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε έκνομες ενέργειες.

Ύποπτοι διάλογοι και κωδικοποιημένα μηνύματα

Οι Αρχές φοβούνται ότι οι κρίσιμες κοινωνικές και οικονομικές συγκυρίες σε συνδυασμό με τα εξουθενωτικά μέτρα λιτότητας μπορεί να οδηγήσουν στην επανεμφάνιση οργανώσεων με χτυπήματα ακόμα και σε περιφερειακές πόλεις.

Ύποπτοι διάλογοι και κωδικοποιημένα μηνύματα που περιέγραφαν την πρόθεση για επικείμενο χτύπημα την περίοδο των εορτών κυρίως στην Αθήνα, χωρίς όμως να αποκλείουν και το ενδεχόμενο της περιφέρειας ως «αντιπερισπασμό», έφτασαν στα «αυτιά» των αρμοδίων.

Ήταν τέτοια η πίεση των πληροφοριών που δόθηκαν στις αρμόδιες Αρχές που έκριναν επιβεβλημένο να ενημερώσουν άμεσα στελέχη της κυβέρνησης ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους. Υπουργοί, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών και διεθνών φορέων βρίσκονται υπό στενή επιτήρησης. Ανάλογα είναι τα μέτρα ασφαλείας και για παράγοντες του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου.

με πληροφορίες από εφημερίδα «Πατρίς»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook